Chalet la Comtoise

Chalet “La Comtoise” is ca 20 jaar in onze familie. Wij, onze kinderen en kleinkinderen maken er met veel plezier gebruik van. Zowel in de zomer als ook in de winter.  In 2016 is het chalet gerenoveerd. De begane grond is geheel afgebroken en opnieuw opgebouwd met een andere -wij denken: betere- indeling, een prachtige badkamer en een mooie moderne keuken. Ondanks deze modernisering ademt het appartement een plezierige oude sfeer door plavuizen, een antieke kast en de houtkachel. Er is ruim plaats voor 5 personen.

De bovenetage  is vergroot met ca 20 m2 en vanuit de nieuwe woonkamer is nu een vrij zicht op de bergen aan de kant van Verchaix en Samoëns. De twee badkamers zijn opgeknapt en U kookt voortaan aan een geheel nieuwe, moderne keuken. De ‘mezzanine’ boven is niet veranderd. Voor meer confort is het aantal bedden teruggebracht tot 10. Overigens alle bedden zijn nieuw (2016).

In de maanden dat wij het niet zelf gebruiken, verhuren wij het U graag. Beide appartementen zijn afzonderlijk te huur, maar voor gezinnen met ouders en (klein)kinderen, maar ook voor twee bevriende gezinnen is het ideaal het gehele chalet te huren. De voordeuren van de appartementen liggen vlak bij elkaar: dus samen en toch voldoende rust en privacy !

Zowel in de winter als in de zomer is het heerlijk vertoeven in La Comtoise. ’s Winters natuurlijk voor skiën en sneeuwwandelingen en ’s zomers voor het ‘lac blue’ (op 500 meter lopen) of voor allerhande activiteiten: fietsen, raften; mountainbike; paragliden e.a. Maar ook gewoon lekker wandelen of uitrusten.

Het chalet ligt in Morillon (hoog: 700 m) zelf. De bereikbaarheid per auto is optimaal: tot aan Cluses is er de autoroute en de hoogste col die overgegaan moet worden ligt op ca 1100 m (Col de Chatillon sur Cluses). Vanaf het vliegveld van Geneve is het chalet o.a. bereikbaar per openbaar vervoer.

La Comtoise ligt tegenover de Office du Tourisme van MOrillon. Op loopafstand ligt de kabelbaan naar Morillon 1100 (ca 200 m); ook op loopafstand vindt U een bakker, een slager, een tabac, een pharmacie en de ‘superette’ van Sophie en Maryse Deneriaz voor etenswaren en souvenirs. Kortom: heel praktisch.

Bij het chalet hoort een privé parkeerplaats. Met wat goede wil moeten daar 3 tot 4 auto’s kunnen staan.